Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies > AnimaNaturalis denunciarà l’Ajuntament de Deltebre per la mort d’un home als correbous

AnimaNaturalis denunciarà l’Ajuntament de Deltebre per la mort d’un home als correbous

DELTEBRE >> Deltebre té una llarga tradició taurina. (Foto: ACN)L’organització AnimaNaturalis ha avançat que denunciarà l’Ajuntament de Deltebre per la mort d’un home de 44 anys als correbous de la localitat en caure-li una tanca a sobre envestida per un animal. “L’escassa seguretat en aquest tipus de places portàtils i estructures clarament deficitàries propicien aquest tipus d’accidents i sabíem que tard o d’hora passaria alguna desgràcia, encara que no imaginàvem que pogués acabar amb la mort d’un home”, ha afirmat la directora de l’entitat a l’estat espanyol, Aïda Gascón. 

 
“Les places que es munten per a l’ocasió són miserables i medievals. Usen carros, camions i graderies fetes amb bastides, el muntatge de les quals no sembla realitzat per professionals sinó per la gent del poble i per les penyes taurines organitzadores”, ha explicat Gascón en una nota de premsa.

Des d’AnimaNaturalis asseguren que la llei de correbous entra en contradicció amb la Constitució espanyola en vulnerar el Reial Decret 1215/1997, pel qual s’estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut relatives a la utilització de bastides.

L’entitat en defensa dels animals diu que “l’actual llei de correbous no indica que les bastides i altres construccions i tanques de seguretat hagin de ser construïdes i disposades per professionals”, punt que AnimaNaturalis diu que entra en conflicte amb el reial decret que indica que “les bastides només poden ser muntades, desmuntades o modificades sota la direcció d’una persona amb una formació universitària o professional que l’habiliti per a aquesta tasca, i per treballadors que hagin rebut una formació adequada i específica”.

AnimaNaturalis afirma que segons l’article 13 de la llei 34/2010 aquesta infracció “es considera molt greu per incórrer en l’article 12 ja que l’Ajuntament no va garantir les mesures de seguretat establertes per la normativa”. Aquest tipus d’infracció podria ser sancionada amb una multa d’entre 60.001 i 150.000 euros o la inhabilitació durant un any per a l’organització d’espectacles taurins.

L’organització en defensa dels animals denunciarà el consistori deltebrenc a través del Departament d’Interior, “esperant que la sanció sigui la més alta a causa del tràgic succés que va acabar amb la mort d’un home”.

Videos  Correbou tràgic a Deltebre

324.cat

Anuncis
Categories:Catalunya, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: