Pàgina d'inici > Notícies, Societat > L’onada de calor arribarà fins a França, Itàlia i Alemanya

L’onada de calor arribarà fins a França, Itàlia i Alemanya

INTERNACIONAL >>  Avisos per calor, dissabte (Font: MeteoAlarm)El quart episodi de temperatures extremes de l’estiu no s’aturarà a Catalunya. La massa d’aire càlid africà, que deixarà la seva emprenta a tota la península Ibèrica, s’endinsarà aquesta vegada fins al cor d’Europa. El cap de setmana, l’isoterma dels 20 graus a uns 1600 metres d’altura, indicadora d’aquesta llengua d’aire calent, arribarà fins el nord d’ Alemanya, deixant enrere algunes bosses de temperatura superior al sud d’aquell país o a França. 

 
Aquesta previsió fa que els serveis meteorològics nacionals hagin activat els avisos per calor pels pròxims dies. Dissabte, quan probablement tinguem el màxim de calor a l’oest d’Europa, hi ha previstos avisos de diferents nivells a nou països:

Nivell vermell: Itàlia
Nivell taronja: Suïssa, Alemanya, Espanya i França
Nivell groc: Sèrbia, Eslovènia, Croàcia i Luxemburg

Recordem que el nivell vermell implica una situació meteorològica molt perillosa, i es dóna quan s’han previst fenòmens excepcionalment intensos. Són probables grans danys i accidents, en alguns casos amb risc per a la vida i la integritat de les persones.

Màximes de 40 graus

La traducció a la superfície d’aquest mapa de temperatures a uns 1600 metres d’altura, implica màximes de 40 graus a l’interior d’Espanya: aquest barrera es podria assolir a la vall del Guadalquivir, Castella-La Manxa, la vall de l’Ebre i d’altres punts de La Rioja o Navarra.

Itàlia, s’esperen valors de més de 38 graus en algunes regions d’Itàlia, com ara el Lazio, la Toscana o l’illa de Sardenya.

Alemanya, les màximes poden arribar als 36 graus a les regions del sud, com ara Baviera, i a uns 32 graus a l’extrem nord.

A partir de la setmana que ve, l’aire càlid es retirarà cap al sud-est d’Europa, afectant de ple a l’entorn dels Balcans.

324.cat

Categories:Notícies, Societat
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)