Gran tifó a Taiwan

TAIWAN >> "Tebin", aquest matí (Font: MSG-TVC)La temporada d’huracans segueix el seu curs amb els quatre sistemes tropicals actius avui: de tots ells, el “Temblin” és el més important, donat que molt probablement es convertirà en un gran tifó, de categoria 4, que passarà per sobre de Taiwan. El “Bolaven” no serà tan fort segons els pronòstics, però podria aproximar-se també fins a zones d’influència de la mateixa illa. D’altra banda, a l’Atlàntic, la tempesta tropical “Gordon” es desfà, després de passar com a huracà per sobre de les Açores. No hi ha hagut danys importants. La depressió tropical “AL09” apunta a huracà i podria passar a prop de la República Dominicana, Haití i Cuba.

 
Gran tifó a Taiwan

Pel que fa al Pacífic,  el tifó“Tembin” suposa un perill imminent: està avançant cap al nord-oest,  cap a la costa oriental de Taiwan, a uns 11 km/h. Avui ja ha assolit lacategoria 3 de l’escala de Saffir-Simpson. Porta vents sostinguts de 160 km/h i cops d’uns 200 km/h. Els pronòstics indiquen que seguirà avançant cap al nord-oest mentre es reforça. Si es compleix aquesta tendència, el centre del “Tembin” podria arribar a Taiwan entre dimecres i dijous, com un gran tifó de categoria 4, amb vents d’uns 220 km/h.


La tempesta tropical “Bolaven” no suposa cap risc immediat. Avui passarà a tifó de categoria 1. Avança molt lentament cap al nord-oest. El cap de setmana podria esdevenir un tifó de categoria 3 i estaria situat a mig camí entre l’arxipèlag japonès d’Okinawa i el nord de Taiwan.

Mor l´huracà de les Açores

A la zona atlàntica, el “Gordon”deixa de ser notícia, després d’haver passat com a huracà per les illes de Sant Miquel i Santa Maria, a les Açores. Segons fonts de Protecció Civil de Portugal,no hi ha constància de danys personals.

El Gordon va provocar temporal, amb  vents de fins a 170 km/h. Es va paralitzar el trànsit aeri i marítim a l’arxipèlag. Algunes vies de comunicació van quedar obstruïdes per la caiguda d’arbres i d’altres objectes arrossegats pel vent.

El “Gordon” va néixer com a tempesta tropical el 16 d’agost. A diferència del que passa amb la major part de sistemes tropicals que es desenvolupen a l’Atlàntic Nord, la tempesta no va avançar per les rutes habituals cap a l’Amèrica Central o el sud dels Estats Units: va girar cap a l’est, apuntant a Europa.

Normalment, els sistemes tropicals que arriben al nostre continent ho fan com a borrasques convencionals. En aquest cas, el “Gordon” va agafar embranzida i va assolir la categoria 2 de l’escala de Saffir-Simpson, abans de perdre força i arribar a les Açores encara com a huracà.

Possible huracà al Carib

Per acabar el repàs a l’actualitat de la temporada d’huracans, destacarem la depressió tropical“AL09”. S’espera que avui passi a ser una tempesta tropical. Va camí de les Antilles menors a uns 32 km/h. Els pronòstics indiquen que dijous assolirà la categoria d’huracà, poc abans d’arribar a la zona d’influència de Puerto Rico. Podria reforçar-se fins a la categoria dos en el seu desplaçament cap a la República Dominicana, Haití i Cuba.

 

324.cat

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: