Pàgina d'inici > Internacional, Notícies > L'”Isaac” toca terra amb més de 120 km/h

L'”Isaac” toca terra amb més de 120 km/h

ESTATS UNITS >> Imatge satèl·lit de l'"Isaac", dimecre 29 d'agostL'”Isaac” ja ha començat a tocar terra i s’endinsarà Louisiana endins al llarg del matí.

 

A primera hora de dimecres, l'”Isaac” com a huracà de categoria 1 estava encara sobre les aigües del golf de Mèxic, si bé els seus efectes ja eren palesos al sud de Louisiana. S’ha produït un retard en el seu avanç cap a la costa per una disminució de la seva velocitat de desplaçament.
Durant les darreres hores els vents sostinguts s’han acostat als 130 km/h, però les ratxes han estat clarament superiors i molt lentament anirà perden intensitat.

S’esperen precipitacions de 175 a 350 mm, amb quantitats màximes possibles de fins a 500 mm. Les zones afectades per aquestes pluges són gran part de Louisiana, sud de Mississipí i sud d’Alabama.

L'”Isaac” és molt menys potent que el “Katrina”, del 2005. Els vents del “Katrina” van arribar als 252 km/h.

Per aquest vespre “Isaac estarà situada bell mig de l’estat de Louisiana i haurà perdut la categoria d’huracà, és a dir els seus vents sostinguts baixaran dels 115 km/h. De cara a demà, “Isaac” s’haurà desplaçat cap al nord i entrarà a l’estat d’Arkansas molt més feble i ja convertit en una pertorbació convencional.

El golf de Mèxic dispara els huracans

Dos elements necessita un huracà per reforçar-se i augmentar el seu potencial i, en conseqüència, la seva categoria:

– Superfície aquàtica. Els huracans s’alimenten de l’aigua dels mars i oceans. Així es mantenen actius. En canvi, en tocar terra, els huracans perden ràpidament l’energia i s’afebleixen fins a morir.

– Aigües càlides. Les aigües del golf de Mèxic són un santuari per als huracans, que troben en les seves aigües tan càlides una font d’alimentació que reactiva i revifa els seus vents i la seva dinàmica interna.

La suma d’aquests dos factors fa que sigui una zona del planeta on els huracans agafen embranzida i energia.

En el cas de l'”Isaac”, ha arribat a les aigües del golf de Mèxic amb categoria de tempesta tropical i tocarà terra com a huracà de categoria 2.

Cronologia de l'”Isaac

L'”Isaac” va néixer el dimarts 21 d’agost a uns 1.000 quilòmetres a l’est de les illes Barbados, Dominica, Montserrat, i va travessar aquestes illes de l’Atlàntic dimecres al matí amb vents inferiors als 90 km/h.
El divendres 24 d’agost va passar pel sud de la República Dominicana i va travessar l’illa per l’oest d’Haití amb vents lleugerament inferiors als 100 km/h.

El dissabte 25 d’agost va arribar al sud de Cuba i es va desplaçar pel mar, paral·lel a la costa est del país, en direcció a Florida. Els vents es van mantenir al voltant dels 100 km/h.

El diumenge 26 d’agost va arribar i passar per l’extrem sud de Florida, travessant les illes de Key West, porta d’entrada a les aigües càlides del golf de Mèxic. Els vents han superat lleugerament els 100 km/h.

El dilluns 27 d’agost l'”Isaac” s’ha endinsat en el golf de Mèxic. En trobar-se amb les aigües càlides d’aquest golf s’ha enfortit, amb velocitats sostingudes superiors als 110 km/h i amb una clara tendència a augmentar.

El dimarts 28 d’agost, l’huracà “Isaac” de categoria 1 ha anat avançant cap a la costa de Louisiana. Encara sense arribar a tocar terra el centre de l’huracà, els seus efectes ja s’havien deixat sentir a darrera hora de la jornada amb vents de fins a 130 km/h. Durant dimarts l’huracà ha disminuït la seva velocitat retardant la seva entrada a terra a dimecres.

Videos  L'”Isaac” deixa deu morts a Haití i la República Dominicana

 

324.cat

Anuncis
Categories:Internacional, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: