Pàgina d'inici > Maresme, Notícies > Més de 15.000 ha calcinades a Catalunya des de començaments d’any

Més de 15.000 ha calcinades a Catalunya des de començaments d’any

CALELLA >>  Important descobriment científic del calellenc Carles CordónEl prestigiós científic calellenc, Carles Cordón, juntament amb Josep Domingo-Domènech, han descobert com les cèl·lules mare d’un tumor cancerós es tornen resistents al tractament tradicional de la quimioteràpia.

Es tracta d’un pas molt important en la lluita contra aquesta malaltia i la seva prevenció, com ha assegurat l’oncòleg de l’Hospital Mont Sinaí de Nova York Josep Domingo-Domènech.

L’estudi d’aquests metges s’ha centrat en el càncer de pròstata, però es pot extrapolar a la resta. Els seus resultats han permès desenvolupar una nova estratègia terapèutica, basada en la combinació de quimioteràpia, per eliminar les cèl·lules tumorals, i inhibidors selectius, que destrueixen la cèl·lula mare, com ha explicat Carles Cordon-Cardó, del Departament de Patologia de l’Hospital Mont Sinaí.

Els dos científics catalans responsables de la descoberta preveuen que aquest nou tractament contra el càncer es pugui començar a aplicar en pacients d’aquí a dos o tres anys.

Ràdio Calella Televisió

Categories:Maresme, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)