Pàgina d'inici > El Temps, Internacional, Notícies, Societat > El “Nadine” fa història en el món dels huracans per la seva longevitat

El “Nadine” fa història en el món dels huracans per la seva longevitat

SOCIETAT >>Traça de "Nadine". Font: Google  L’huracà “Nadine”, amb 23 dies actius, ha entrat en el TOP-5 dels huracans que més dies ha durat en més de 100 anys. Avui, dimecres, encara és actiu i potser viurà fins dissabte, cosa que implicarà pujar algun graó més del rànquing.

El “Nadine” és el 14è cicló tropical de la temporada. Va neixer l’11 de setembre a l’oest de les illes de Cap Verd a l’Atlàntic. L’endemà, ja va adquirir la categoria d’huracà (línia gruixuda de color vermell) mentre es desplaçava cap al nord-oest, per les càlides aigües de l’Àtlàntic. Entre els dies 15 i 16 va arribar a tenir els vents sostinguts màxims d’aquesta primera etapa amb 144 km/h. Va perdre la categoria d’huracà el 17 de setembre mentre avançava cap a les Açores. Durant aquestes jornades les previsions pels propers dies eren força contradictòries, amb models que el feien arribar a la península Ibèrica i d’altres que els feien retrocedir cap a Amèrica. Entre els dies 19 i 27 va gravitar al sud de les Açores i oest de Madeira amb vents sostinguts inferiors als 110 km/h, amb mínims de 80 km/h. El dia 27 de setembre va reprendre el camí cap al nord al mateix temps que es va reforçar i va tornar a adquirir la categoria d’huracà. El darrer dia de setembre va assolir el seu vent sostingut màxim amb 162 km/h i d’aleshores ençà i després de fer un segon bucle ha tornat cap al nord-est amb categoria de tempesta tropical.

El Centre Nacional d’Huracans ha emès més de 80 avisos de la situació actual i previsió de desplaçament amb els riscos que genera.

324.cat

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: