Pàgina d'inici > Maresme, Notícies > Marxa en contra de les retallades i la reforma de l’educació a Calella

Marxa en contra de les retallades i la reforma de l’educació a Calella

CALELLA >> Marxa en contra de les retallades i la reforma de l'educació a Calella Alumnes de secundària de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella van fer, ahir, una marxa de protesta contra les retallades en l’educació, tancant així la celebració de tres jornades consecutives de vaga convocades pel Sindicats d’Estudiants. Van sortir del centre educatiu passades les dues de la tarda en direcció a la Plaça de l’Ajuntament, on van aturar l’actuació d’una de les corals que aquests dies participa al festival Canta al Mar per llegir el manifest en defensa d’una educació pública de qualitat. Hi havia alumnes i també personal docent, que van donar-los suport i van explicar que valoren molt seriosament la possibilitat de convocar una vaga indefinida per reforçar el seu missatge en contra de les polítiques dels governs català i espanyol.

 

Alguns vestits amb les samarretes grogues que ja han lluit en anteriors actes reivindicatius, alumnes i mestres de l’Institut Bisbe Sivilla de Calella van sortir al carrer per donar veu i fer visible el seu desacord amb les retallades en el servei públic d’educació. ‘No a les retallades’ o ‘SOS ensenyament de qualitat’ és el missatge que van mostrar des de les instal·lacions del centre educatiu fins a la plaça de l’Ajuntament, que és el recorregut que van completar les poc més de 50 persones que van participar de la marxa de protesta.

D’aquesta manera posaven fi als tres dies de vaga en l’ensenyament secundari convocat pel Sindicat d’Estudiants. Segons han explicat els mateixos alumnes, dimecres va ser el dia àlgid quant al seguiment al Bisbe Sivilla, arribant a pràcticament el 90%. Diuen que són sensibles i pateixen els efectes de les mesures d’estalvi que s’estan aplicant. “Als professors se’ls ha augmentat les hores lectives i tenen més feina cobrant menys; i ara no disposen de prou ordinadors i ens hem quedat sense inversió en material com projectors”, explicava Fèlix Carbonell, el representant de l’Assemblea d’Alumnes de l’institut calellenc. Al seu costat, la professora Montse Garcia, del Departament de Català, apuntava algunes xifres: “Hi ha 30.000 alumnes més i 3.000 professors menys, vosaltres mateixos”.

L’alumnat de secundària de l’Institut Bisbe Sivilla no va participar de la mobilització de dimecres a Barcelona, que va aplegar uns 4.000 estudiants. Amb tot, durant al matí van tornar a organitzar piquets informatius per explicar als seus companys les raons que havien motivat la vaga.

Les declaracions del ministre d’Educació, Juan Ignacio Wert, sobre el rerefons de la vaga i la seva voluntat d’espanyolitzar els alumnes catalans, també han rebut resposta per part dels manifestants calellencs. “Que vingui i vegi què fem a les classes de socials de Primària, Secundària o a Batxillerat”, deia la docent Montse Garcia. “No només estudiem història de Catalunya, sinó la d’Espanya i d’Europa, també. Amb aquestes declaracions ens ha fet gairebé llàstima perquè demostra quant d’incult arriba a ser”, va afegir.

El professorat de l’institut calellenc es va plantejar, en una reunió del claustre, la possibilitat de convocar una vaga amb caràcter indefinit per subratllar el seu rebuig a la reforma educativa, que aquell cop no va tenir els suports necessaris però no ho descarten del tot.

Categories:Maresme, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: