Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies > Els pilots denuncien l’ús de punters de làser contra els avions durant els aterratges a l’aeroport del Prat

Els pilots denuncien l’ús de punters de làser contra els avions durant els aterratges a l’aeroport del Prat

PRAT DE LLOBREGAT >> Imatge d'arxiu d'un làser verdApuntar amb un punter de làser els pilots mentre aterren. Aquesta pràctica tan “perillosa” és la que els pilots han denunciat que diversos brètols duen a terme durant els aterratges, precisament una de les maniobres que requereix més concentració. Els brètols juguen a enlluernar-los des de les platges properes o des de punts elevats del parc. Són els mateixos dispositius que alguns espectadors fan servir als camps de futbol. Ara, però, l’objectiu no és distreure un jugador sinó un pilot.

 

Des de començament d’any, 35 pilots s’han queixat d’haver estat enlluernats amb un làser mentre aterraven a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Així ho publica el butlletí “BCN Aeroport”, editat pel mateix aeroport del Prat.

L’aeroport ha reforçat la vigilància i està treballant amb la policia i els Mossos d’Esquadra per eradicar aquesta pràctica. Per la seva banda, l’Ajuntament del Prat ha inclòs en la seves ordenances multes d’entre 1.500 i 3.000 euros per a les persones que emetin qualsevol senyal lluminós amb punts de llum, punters de làser o altres objectes anàlegs que puguin alterar o pertorbar la navegació aèria.

Però el tinent d’alcalde d’Urbanisme del Prat ha explicat que és molt complicat enxampar-los perquè es col·loquen en un mirador que hi ha al final de la platja, on és fàcil veure si s’apropen els cotxes de la policia i fugir abans que arribin.

Segons Aena, l’aproximació a un aeroport requereix una gran concentració perquè l’avió aterri a la pista assignada i qualsevol distracció pot tenir “conseqüències greus”. Per això, consideren que l’ús d’un dispositiu làser contra la cabina d’un avió suposa un risc clar contra la seguretat aèria.

El del Prat no és l’únic aeroport espanyol que ha patit darrerament l’acció dels punters de làser contra els avions que aterren. També s’han donat casos com aquest al de Màlaga o el deManises, a València. De fet, des del 2009, quan es van registrar les primeres incidències, no han parat d’augmentar les queixes per aquesta pràctica.

Pel que fa a la resta d’aeroports, en altres països com Austràlia o els Estats Units aquesta pràctica està sancionada amb penes de presó.

 

324.cat

Categories:Catalunya, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: