Pàgina d'inici > Comunicació, Notícies > Paula Vázquez guanya més de 10.000 “followers” nous en quatre hores arran del seu error a Twitter

Paula Vázquez guanya més de 10.000 “followers” nous en quatre hores arran del seu error a Twitter

ANTENA 3 >> Twitter de Paula Vázquez La presentadora d’Antena 3 Paula Vázquez, que aquesta tarda ha protagonitzat un sidral a Twitter després de publicar el seu número de telèfon a la xarxa de microblòguing, pot presumir almenys de tenir més seguidors que abans. Després de convertir-se en ‘trending topic’ per la baralla que ha mantingut amb els tuitaires que la molestaven amb Whatsapps i trucades perdudes -mentre estava a l’enterrament del cavista Mariano Peláez-, la presentadora ha aconseguit 11.000 nous seguidors a Twitter entre les 18 i les 22 hores d’aquest dilluns.

 

Podria haver infringit la protecció de dades

Tot i això, els problemes que més podrien afectar Vázquez no són les trucades dels tuitaires -ara transformats en ‘haters’-, ja que la venjança que ha promès i complert de penjar el número de mòbil de la gent que la molestava pot haver incorregut en una infracció de la Llei Orgànica de Protecció de Dades. Concretament, l’article 6.1 d’aquesta norma estableix que “el tractament de les dades de caràcter personal requereix el consentiment inequívoc de l’afectat, llevat que la llei disposi una altra cosa”. És a dir, sense el consentiment del propietari de les dades, cap persona ni física ni jurídica pot fer-les públiques sense que sigui permès explícitament per la persona afectada.

Penes de fins a 300.000 euros

D’altra banda, l’article 44.3.b. de la Llei de Protecció de Dades assegura que “tractar dades de caràcter personal sense obtenir el consentiment de les persones afectades, quan aquest sigui necessari d’acord amb el que disposa aquesta Llei i les seves disposicions de desplegament” és una infracció “greu”.En aquest sentit, hi ha hagut condemnes de l’Agència de Protecció de Dades que aplica aquests dos articles a casos de publicació de números de telèfon contra la voluntat dels titulars. Les penes que s’han establert per infraccions “greus” se situen entre els 40.000 i els 300.000 euros.

Manté els números penjats

A hores d’ara, Vázquez no ha fet més tuits al respecte, tot i això manté publicades les impressions de pantalla amb els missatges i números de telèfon de les persones que l’han molestat a través del seu mòbil.

 

ara.cat

Categories:Comunicació, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)