Pàgina d'inici > Internacional, Notícies > Nova York ordena l’evacuació de 375.000 persones i suspèn el transport públic i les escoles

Nova York ordena l’evacuació de 375.000 persones i suspèn el transport públic i les escoles

NOVA YORK >>L'huracà podria portar forts vents, pluges torrencials i inundacions a tot el terç est del país. L’huracà “Sandy” avança en direcció a la costa est dels Estats Units amb vents sostinguts de 120 km/h. El fenomen, que ha agafat una direcció poc habitual, podria portar forts vents, pluges torrencials i inundacions a tot el terç est del país.
 

Diversos estats estan en situació d’emergència davant un temporal que pot deixar milions de persones sense subministrament elèctric i ocasionar danys per valor de milers de milions de dòlars.

La ciutat de Nova York està en alerta màxima, i una de les mesures que s’han pres ha estat tancar els transports públics –metro, trens i autobusos- a partir d’aquest diumenge a la nit i fins 12 hores després que amaini la tempesta, molt probablement dimarts a la nit o dimecres al matí. Les autoritats locals també han decidit tancar fins a nova ordre les escoles i han anunciat l’evacuació de fins a 375.000 persones que viuen a les parts baixes de la ciutat més exposades al risc d’inundacions.

L’alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg, i el governador de Nova Jersey, Chris Christie, han demanat a la població que no s’agafi a la lleugera l’amenaça de l’huracà.

El temporal prové del Carib, on ha deixat al voltant de 60 morts a les Bahames, Cuba, Haití i Jamaica.

Els seus efectes podrien ser encara més devastadors si topa amb un front d’aire polar que s’espera que envaeixi el país els pròxims dies. El fenomen s’ha batejat com a “Frankenstorm”, una tempesta que alguns experts alerten que podria ser la més destructiva de les últimes dècades als Estats Units.

 

324.cat

Categories:Internacional, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)