Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies > L’augment de l’IVA apuja en 700 euros el preu d’un enterrament

L’augment de l’IVA apuja en 700 euros el preu d’un enterrament

BARCELONA >>Imatge d'arxiu del cementiri de Montjuïc L’IVA en els serveis funeraris ha passat del 8 al 21%, un augment que el Grup Mèmora diu que no han pogut assumir perquè els preus estan regulats.
 

Eduard Vidal, director general, diu que per a les famílies són molts diners. “L’increment de l’IVA de 13 punts comporta una adaptació tant pels serveis prestats per companyies d’assegurances com pels clients particulars. Estem parlant d’un efecte de 500 a 700 euros en els clients particulars i de 300 en les companyies d’assegurances.”

Vidal diu que han notat que es demanen menys flors i menys serveis com ara trasllats.

Vidal també ha explicat que les funeràries han començat a negociar amb els seus proveïdors per intentar minimitzar aquest augment de l’IVA, i que la crisi ha motivat un increment del 80% de les famílies que s’acullen a la fórmula de pagar a terminis els enterraments.

Mentrestant segueix la tendència de creixement de les cerimònies laiques, que a Barcelona ja representen un 10% del total, amb un increment del 6% respecte a l’any anterior, mentre que les cerimònies de religions no catòliques són unes 150 a l’any, el que equival a l’1%.

Les incineracions també creixen davant de les inhumacions, ja que s’ha passat de 44,2% de cremacions de l’any passat al 45,2% d’aquest any.

 

324.cat

Categories:Catalunya, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: