Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies > Lleugera recuperació dels pantans catalans

Lleugera recuperació dels pantans catalans

CATALUNYA >> Gràfica dels embassamentsLes reserves d’aigua als embassaments catalans s’han començat a recuperar després de les pluges de la segona meitat d’octubre i els primers dies de novembre. Actualment, els embassaments de les conques internes de Catalunya tenen un 58% d’aigua i els situats a la conca de l’Ebre, un 42%.
 

Els embassaments que més ràpid s’estan recuperant són els primers que reben aigua del Pirineu occidental i els de les terres de l’Ebre. En el cas més específic de l’Ebre, l’increment també ve donat per les pluges intenses que hi ha hagut a la resta de la conca.


En l’anàlisi comparativa entre la situació de fa un mes i l’actual trobem grans increments en els primers embassaments que reben l’aigua del Pirineu, Escaldes i Oliana, amb un increment de 20 punts aproximadament. Fins i tot el gran pantà de Rialb, amb poc més de 400 Hm3, ha augmentat 2 punts respecte a fa un mes.

Els embassaments de les comarques de Tarragona també han tingut un notable increment. Són de dimensions més reduïdes, cosa que permet que davant les pluges copioses del darrer mes els nivells saltessin a Siurana del 61% al 70% i a Riudecanyes del 27 al 53%.

En el cas dels embassaments situats a l’Ebre, per la gran capacitat que tenen els augments són lleugers però molt importants. Riba-roja i Mequinensa es nodreixen de les aigües del Pirineu i del tram mig i alt de l’Ebre.

Les zones del país on els embassaments no han tingut increment són les conques del Ter i Llobregat. Però les precipitacions del darrer mes han fet aturar la davallada del nivell de les reserves.

Tot i la recuperació de la majoria de pantans del país, encara ens trobem per sota dels nivells de fa un any, però amb xifres similars a la mitjana dels darrers 10 anys.

 

324.cat

Anuncis
Categories:Catalunya, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: