Pàgina d'inici > Comunicació, Notícies > Les ràdios hauran de pagar 85 euros per cada partit que vulguin retransmetre

Les ràdios hauran de pagar 85 euros per cada partit que vulguin retransmetre

RÀDIOS >> El conflicte entre les ràdios i els clubs ha durat un any i mig La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) ha fixat aquest dijous la quantitat que les emissores de ràdio hauran d’abonar als clubs de futbol per poder entrar als camps per retransmetre els partits, i ha posat punt final al conflicte que des de fa un any i mig enfrontava les ràdios i la Lliga de Futbol Professional (LFP) per aquest motiu. La CMT ha revisat a la baixa l’acord provisional al qual havia arribat al juliol, que fixava en 98 euros per partit la quantitat que havien d’abonar les emissores, i la deixa ara en 85 euros per cada enfrontament de Primera Divisió, Segona Divisió o Copa del Rei, tret de la final. Això suposarà que una emissora que vulgui transmetre tots els partits d’aquestes tres competicions haurà d’abonar 77.605 euros, molt lluny dels 708.000 que els reclamava inicialment la LFP.

 

Segons la CMT, per arribar a aquesta xifra s’han tingut en compte les despeses “directament atribuïbles al manteniment de les cabines i altres serveis necessaris per garantir el dret a comunicar informació”, com ara “el consum elèctric, la neteja, la seguretat, el manteniment general, l’amortització del mobiliari i el control dels accessos i les acreditacions”. Això és el que estableix el decret aprovat a l’abril pel consell de ministres, que tenia com a objectiu tancar el conflicte obert entre ràdios i clubs i que situava la CMT com a àrbitre del procés en cas que les dues parts no arribessin a un acord.

Al juny, les ràdios van donar per trencades les negociacions i van recórrer a l’arbitratge de la CMT, que el 30 de juliol va emetre una primera resolució cautelar que va permetre que les emissores poguessin entrar als camps des de la primera jornada de Lliga. Ara, després d’una anàlisi més exhaustiva de les despeses que suposa per als clubs l’entrada de les ràdios als estadis, ha revisat aquella resolució i demana a les parts que “regularitzin les quantitats satisfetes des de l’inici de les competicions”.

La guerra radiofònica del futbol va esclatar l’estiu del 2011, quan la LFP va decidir exigir el pagament d’un cànon a les emissores que volguessin entrar als camps per narrar els partits. Les ràdios s’hi van negar des del primer moment, la qual cosa va provocar que la majoria d’emissores es quedessin fora dels estadis durant bona part de la temporada. Finalment, el govern espanyol va dictar una solució salomònica: no farien pagar a les emissores per retransmetre, emparant-se en el dret a la informació, però sí que se’ls exigia una compensació per les despeses ocasionades als clubs.

Anuncis
Categories:Comunicació, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: