Pàgina d'inici > Comunicació, Notícies > TVE encarrega més capítols d'”Águila Roja” i “Gran reserva”

TVE encarrega més capítols d'”Águila Roja” i “Gran reserva”

TVE >> UN ÈXIT ROTUND  L'última temporada d'Águila Roja va tenir gairebé sis milions d'espectadors a l'Estat, però els nous capítols, ja rodats, s'han passat gairebé un any al calaix. La sèrie tornarà a la graella aviat i ara s'ha anunciat que se'n prepararà una altra temporada.  Televisió Espanyola ha superat finalment la situació d’estancament a què l’ha condemnat durant aquest any l’ofec pressupostari i, malgrat que el 2013 disposarà de menys diners, ja ha donat llum verda no només a l’emissió de les temporades pendents de les seves principals sèries de prime time sinó també al rodatge de nous episodis. En la seva última reunió, celebrada dijous, el consell d’administració de RTVE va aprovar la producció d’una nova temporada d’ Águila Roja i d’un paquet de capítols de Gran reserva , que se sumaran a la renovació d’ Isabel anunciada la setmana anterior.

 

D’aquesta manera, la televisió estatal tornarà a la normalitat després d’un any en què no s’ha vist pràcticament cap episodi de les sèries que més alegries li havien donat anteriorment: d’ençà que Águila Roja i Cuéntame cómo pasó van tancar la temporada al febrer, ni aquestes ni cap altra de les produccions ja conegudes de TVE han tornat a la graella. La ficció va reaparèixer al prime time al setembre, després de set mesos d’absència, però no ho va fer amb noves temporades de les sèries habituals, sinó amb dues estrenes: Isabel -que s’acomiada avui- i la sitcom de producció pròpia Stamos okupa2 .

L’arrencada del nou curs, que va coincidir amb l’arribada del nou equip directiu a RTVE, va permetre que es comencés a desencallar la situació: l’estrena d’Isabel , amb més de set mesos de retard, en va ser una primera mostra, i la confirmació va arribar pocs dies després, quan el director de la televisió estatal, Ignacio Corrales, va anunciar la voluntat d’emetre, abans de l’estiu, les temporades de Cuéntame , Águila Roja , Gran reserva , Los misterios de Laura i 14 de abril. La República , que esperaven al calaix des de feia mesos.

Tot i que cap d’aquests capítols pendents encara no ha vist la llum -la intenció és emetre’ls durant el 2013, per computar la despesa corresponent al balanç del pròxim exercici-, ara l’ens ha volgut mostrar el seu compromís amb el futur d’aquestes produccions garantint que tant Águila Roja com Gran reserva tindran, com a mínim, dues temporades més: la que ja està rodada i una de nova. Això sí, la decisió s’ha pres després de pactar una reducció del cost de producció, que en el cas d’Águila Roja arribarà al 16%.

Quadrar els números

El pressupost de RTVE per al 2013 no és, ni de bon tros, per tirar coets: la previsió és reduir-lo en 24,7 milions d’euros respecte al d’aquest any, que ja incloïa una retallada de 204 milions en l’aportació estatal. D’entrada, doncs, sorprèn que s’hagi optat per reprendre ara la producció de sèries que s’havien aturat, justament, per motius econòmics, però el cert és que aquest any la situació de TVE era especialment complicada per diversos motius: el fet que des del juliol del 2011 no hi hagués un president amb capacitat executiva limitava molt les competències del consell d’administració, que va optar per congelar les renovacions fins que no entrés el nou equip. A més, la retallada d’enguany es va aprovar a l’abril, de manera que els pressupostos es van haver de corregir sobre la marxa. I, finalment, el 2012 TVE havia fet una gran despesa adquirint els drets dels Jocs Olímpics, un fet que va reduir molt el marge de maniobra en les altres partides. Ara, amb un president amb capacitat d’actuar, una previsió pressupostària clara i sense haver efectuat cap gran inversió, la cadena es veu amb cor d’assumir noves despeses en l’àmbit de la ficció.

La baixa d'”Amar en tiempos…”

Malgrat el final feliç, en tot aquest llarg impàs TVE hi ha perdut un llençol: la telenovel·la de sobretaula Amar en tiempos revueltos -curiosament, l’única que s’ha mantingut en antena pràcticament tot l’any, amb només dos mesos d’aturada a l’estiu- ha fet el salt a Antena 3, que n’emetrà una seqüela al gener. La mateixa cadena, igual que Telecinco, també va temptar els responsables d’ Águila Roja amb la possibilitat d’acollir la sèrie en cas que la indefinició de TVE es prolongués. I això també va amenaçar el futur d’ Isabel , que abans de rodar els nous capítols haurà de reconstruir uns decorats que ja s’estaven desmuntant davant tanta incertesa.

 

ara.cat/premium

Anuncis
Categories:Comunicació, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: