Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies, Política > “Si Wert se sent com un toro, nosaltres ens sentim com un ruc català… tossut”

“Si Wert se sent com un toro, nosaltres ens sentim com un ruc català… tossut”

BARCELONA >> La pancarta amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català' en una imatge d'arxiu. “Si Wert se sent com un toro, nosaltres ens sentim com un ruc català… tossut”. És la resposta de Josep Maria Cervelló, un dels portaveus de la Plataforma Som Escola, a les declaracions del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, afirmant que davant les crítiques que ha generat l’esborrany de reforma educativa que impulsa se sent “com un toro brau, em faig més fort davant del càstig”. 

 

Cervelló ho ha dit en una entrevista a “El Matí de Catalunya Ràdio” en la que ha assegurat que aquesta llei no s’aplicarà perquè és inaplicable i que, en el cas que tirés endavant, s’hauria de desobeir. En resposta a si Som Escola animaria al boicot, Cervelló ha dit: “Sí, el què passa és que la desobediència l’ha de fer la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Ensenyament perquè són els que han de donar les instruccions als mestres i a les escoles de què és el què han de fer. Dir-los si els projectes lingüístics de centre continuen vigents o no.”

La reforma que planteja el Ministeri d’Educació relega el català a la quarta llengua a l’escola, diu Cervelló, que critica el ministre Wert d’impulsar una reforma ideològica i no pedagògica. En aquest sentit li recrimina que digui que si el català no és entre les assignatures troncals és perquè aquestes són comunes a tot l’estat espanyol. Per Cervelló, les troncals són “les importants, les avaluables i les que donen el to de l’èxit o el fracàs escolar”.

Per davant del català hi hauria el castellà i la primera llengua estrangera (com a assignatures troncals) i una segona llengua estrangera, com a assignatura específica. A la classificació de les matèries d’especialitat hi ha la cooficial i això, alerta Cervelló, fa que “el català és assimilat a una tercera llengua estrangera en el seu propi país”.

Som Escola vol alertar el govern espanyol que amb aquesta reforma està “condemnant la societat a no tenir les capacitats lingüístiques que ofereix la immersió. Perquè la immersió social en castellà és molt més potent”. Tot plegat fa que Josep Maria Cervelló sigui molt crític amb el ministre però l’adverteix: “Passaran governs i ministres però els mestres i les mestres estarem a les aules i des d’allà construiran l’escola catalana”.

En l’entrevista, el portaveu de Som Escola ha recordat la convocatòria per dilluns a les 18.30h a la plaça Sant Jaume de Barcelona i ha dit que esperen que sigui un èxit. Cervelló assegura que la resposta ha estat “entusiasta” i que molta gent que no podrà anar a Barcelona portarà la reivindicació a la mateixa hora davant els ajuntaments dels seus municipis. La mobilització també és a la xarxa, on la campanya “L’escola en català: ara i sempre” en suport al model educatiu en català i en contra a la reforma de Wert ja ha recollit 120.000 firmes.

 

324.cat

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: