Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies, Política > Twitter bull amb l’ofensiva del ministre Wert contra el català

Twitter bull amb l’ofensiva del ministre Wert contra el català

SANT JOAN DESPÍ >>L'etiqueta #Wertgonya és trending topic (Foto: @alexmarquina) La resposta a la xarxa per l’esborrany de la Llei Educativa, en què entre d’altres qüestions, treu el català com a assignatura troncal a Primària i a l’ESO i el relega a assignatura d’especialitat, no s’ha fet esperar. Sota les etiquetes #Wert, #Somescola i sobretot #Wertgonya, que ja és trending topic, les piulades no cessen.
 

Desenes i desenes de tuitaires hi volen dir la seva sobre l’ofensiva del ministre Wert contra el català. Entre les piulades, la de polítics, diputats i futurs diputats de Catalunya, com el líder d’ERC, Oriol Junqueras, @junqueras, que proclamava:

L’Estat espanyol ja no sap què més fer per humiliar-nos. Cal fer el referèndum com més aviat millor. Sense estat no tenim futur #Wert

— Oriol Junqueras (@junqueras) desembre 3, 2012

De fet, Esquerra Republicana s’ha pronunciat ràpidament a les xarxes pel que consideren un atac al català a l’escola. Poc abans, @Esquerra_ERC piulava: “Davant l’agressió de la llei d’Educació del ministre #Wert la insubmissió esdevé imprescindible per defensar el català”. I la seva secretària general, Marta Rovira, ‏@martarovira, deia en la mateixa línia: “No acatarem cap atac frontal al català! Ara més que mai #somescola i #tenimpressa. Som-hi amb el referèndum i marxem d’una vegada!”.

Tot i que ERC encapçala el nombre de piulades sobre l’esborrany que relega el català a tercera categoria, no ha estat l’única formació que s’hi ha pronunciat. Les CUP Països Catalans ‏@cupnacional, es manifestaven en els mateixos termes: “Per un país de tots, l’escola en català. Plantem cara a l’espanyolització! #somescola #sompaïsoscatalans”

A títol personal, la diputada socialista, Rocío Martínez Sampere , ‏@rociomsampere, afirmava: “No van prendre el català als meus pares i encara menys li prendran als meus fills #Wertgonya #Somescola “.

També hi ha qui demana als polítics accions, com el Jaume Arús, ‏@jaume_arus, “#wertgonya És l’hora de lluitar pel nostre poble. @ciu @Esquerra_ERC @icveuia @cupnacional, el poble és amb vosaltres. Aixequem-nos ja!!”.

I d’altres que se’n queixen: “Montserrat Badia, ‏@MontserratBadia, “hi ha algú q encara pensi que la #llengua no és política? Perquè a Espanya ho tenen claríssim, eh? #DiscursEnverinat #ProuTabús #Somescola” o com Joan Sabaté, ‏@joansabate,: “Les úniques promeses electorals que compleix el PP són les que promouen l’extinció dels catalans #somescola #werteatupueblo #wert”.

A banda dels polítics i les seves formacions, hi ha moltes veus significatives que s’hi han pronunciat. Des d’Òmnium Cultural, ‏@omnium:

Muriel Casals afirma que aquest “és un nou atac a la legitimitat democràtica catalana que no podem tolerar de cap manera” #somescola

— Òmnium Cultural (@omnium)

Òmnium també ha piulat: “Aquesta llei ens retorna a un passat predemocràtic”http://tinyurl.com/cl2u5puComunicat de #somescola”

Però són centenars les veus que hi han dit la seva. La directora d’Hermeneia i col·laboradora en diversos mitjans de comunicació, Laura Borràs, @LauraBorras, manifestava: “Respecte a la nostra llengua, q la gent l’estimés profundamnt i q sentís autènticamnt orgull d pertànyer a aqsta cultura,qés la nostra” mentre que l’investigador i professor Ismael Peña-López, @ictlogist, etzibava: “Em pregunto si la nova llei del ministre #Wert serà retroactiva: hauré de tornar tot el català que he après?”

Mentrestant, Manel Rebollal, ‏@manelRebollal, proclamava: “A la futura república Catalana haurem de dedicar un carrer al ministre #wert com a gran artífex de la independència de Catalunya”.

Les piulades dels detractors són les que més corren per la xarxa, però també n’hi ha de defensors del projecte de Wert com la de FS DIAZ, ‏@AkBnds, “#somescola por una escuela bilingüe, fuera de prejuicios ni historias de ciencia ficción”. El mateix ministre no s’hi ha pronunciat a la xarxa, però des de juliol no en fa ús.

 

324.cat

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)