Pàgina d'inici > Catalunya, Notícies > La sequera i la calor fan créixer la producció de sal al delta de l’Ebre

La sequera i la calor fan créixer la producció de sal al delta de l’Ebre

SANT CARLES DE LA RÀPITA >> Aquest dilluns ha començat la campanya de recollida de sal al delta de l'Ebre.La campanya de recollida de sal al delta de l’Ebre, coneguda com la salinada, preveu assolir aquest any unes xifres rècord gràcies a la sequera i a les altes temperatures que hi ha hagut en les últimes setmanes. La producció de sal podria arribar a més de 100.000 tones de sal i incrementar els beneficis fins a un 40% respecte a l’any passat, una quantitat mai vista en els 150 anys d’història de les salines.

 
La sal del delta de l’Ebre es destina en la seva majoria a l’exportació. “El 70% de la producció se’n va fora d’Espanya, principalment a França i també a Alemanya, els Estats Units, el Regne Unit i el nord de l’Àfrica”, comenta el gerent de l’empresa que explota les salines, Joan Sucarrats, que afegeix que la sal es destina “als salaons, conserves, tractament d’aigües, desglaç de carreteres i alimentació”.

Més d’un centenar de persones treballaran en la recollida de la sal fins a principis de setembre i els productors esperen una facturació d’uns 10 milions d’euros.

324.cat

Categories:Catalunya, Notícies
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)