Pàgina d'inici > Incendis forestals, Notícies, Societat > Un incendi intencionat de grans dimensions obliga a desallotjar 2.000 persones a la serra de Madrid

Un incendi intencionat de grans dimensions obliga a desallotjar 2.000 persones a la serra de Madrid

Els bombers intenten apagar el foc de la serra de Madrid. (Foto: EFE)

VALDEMAQUEDA >> Els bombers de la Comunitat de Madrid continuen treballant en l’extinció d’un foc declarat dilluns entre els municipis de Robledo de Chavela i Valdemaqueda. Per ara les flames han calcinat dues mil hectàrees. Unes dues mil persones han estat desallotjades de cinc urbanitzacons i encara no han pogut tornar a casa seva. Entre els evacuats, hi ha prop de 90 persones de la tercera edat, de les residències Las Golondrinas i Santa Rita.
 

Durant tot el dia hi han treballat 400 efectius. Només queda un focus actiu, el que afecta a Santa Catalina, on s’hi han concentrat els mitjans aeris. El foc ha estat intencionat a l’originar-se simultàniament en diferents punts de molta vegetació pròxims a l’M-537, entre Robledo de Chavela i Valdemaqueda.

Un incendi crema 2.500 hectàrees a Saragossa

D’altra banda, també continua actiu l’incendi de Saragossa, que s’ha reactivat aquest dimarts poc després que els bombers l’haguessin controlat. Uns 200 efectius han treballat aquesta nit en la seva extinció.

El foc que crema entre les localitats de Calcena i Trasobares podria haver cremat 2.500 hectàrees. Les flames han afectat una part del parc natural del Moncayo i del municipi de Talamantes, on s’han hagut de desallotjar una vintena de veïns.

324.cat

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari (els comentaris amb caràcter ofensiu i/o racista o que no estiguin relacionats amb la notícia seran esborrats i denunciats immediatament)